Jeg skal have en våddragt, hvilken?

Vi bliver ofte spurgt af medlemmer om hvilken våddragt der er bedst at købe – svaret er enkelt. Der er ikke eet svar på hvilken dragt som er bedst. Det afhænger klart af hvem du er, hvor meget du svømmer og hvordan din teknik er.

Vi kender hurtige fisk som har svømmet med den billigste af den billige våddragt og stadigt været en hurtig fisk. Dragten i sig selv gør ikke, at du bliver en bedre svømmer – heller ikke hvis du bruger mange penge. Et rigtig godt råd er, at prøve flere forskellige dragter og allerhelst i vandet. Det er faktisk nok det vigtigste råd. Der er ingen tvivl om, at våddragter kan købes billigt på nettet, men hvad godt er det at spare 500,- eller 1000,- kroner, hvis pasformen er helt af H-til og svømmeoplevelsen under 0-punktet?

Når du prøver en våddragt, så er det vigtigt at du forholder dig til hvordan den er at tage på – om du kan tage den på selv, eller om du skal have hjælp, hvordan pasformen er og fleksibilitet i skuldrene.

Som regel er der flere våddragts-arrangementer, som tilbyder at man kan prøve dragter før man køber. Vi anbefaler KLART de arrangementer, hvor der er flere producenter/mærker til stede. Så har man mulighed for at prøve lidt forskelliget INDEN man bestemmer sig. Et godt arrangement er eventet som afholdes af Svømmeklubben KVIK. Det afholdes i begyndelsen af April – I kan læse mere om eventet på Facebook.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: