Lad os lige tage den der med farverne igen!

Skærmbillede 2016-06-21 kl. 09.38.53Svømning i Åbent Vand er dejligt – ingen åbningstider, ingen kedelige banetorve og fliser på bunden. Når man svømmer ude i naturen, så er der uendeligt højt til loftet og man kan til tider tro, at man kan ligge lige der, helt alene og uden tanker for andre end sig selv.

MEN, der er også andre som bevæger sig ud i- og på vandet. Derfor er det vigtigt at man er synlig, så andre kan se dig.

Hvert år er der en diskussion om hvilke farver som er gode, hvilke farver som er synlige og “sikre”. Eet er sikkert, jo mørkere farverne er, jo større risiko udsætter man sig for, når man svømmer. Man er simpelthen ikke synlig for en kajak, kitesurfer, en båd eller andre som også bruger vandet. Farven hvid er heller ikke god, den forveksles ALT for ofte med en bølgetop eller krusning.

Gode folk har undersøgt, hvilke farver som virker bedst – de er gået RET videnskabeligt til værks. Du kan læse mere om analysen og resultaterne her. Konklusionen er RET eentydig. Den ideelle farve er GRØN. Så er det sagt. Men ikke en hvilken som helst grøn.

Læs og lær og husk så at det er dit eget ansvar, at andre kan se dig når du svømmer i Åbent Vand. #visesibølgen

Leave a Reply

%d bloggers like this: