Copenwater On Tour – Flakfortet 2016

14. August 2016:
En skøn søndag i august holdt vi for første gang tur ud til Flakfortet for at svømme rundt, hvor alle klubbens medlemmer havde mulighed for at deltage. Efter at havnefogeden havde givet os grønt lys for turen tog vi færgen derud.
(fortsættes under billederne)

Turen rundt er en relativt kort tur på omkring én kilometer, men turen giver til gengæld rigtig god mulighed for bølgetræning. Vi startede ud fra fortets nyanlagte badebro på syd-siden, som giver mulighed for at gå i vandet på ydersiden af molen, samtidig med at man er i læ for de største bølger. For at give eventuel skibstrafik bedst mulighed for at se os, bad fodgeden os om at svømme højre om øen, hvilket gav modvind fra start og sværhedsgraden i bølgerne blev derfor progressivt øget om mod nordsiden.

På nordsiden var bølgerne på deres højeste, og man får testet sit mod, når man ligger i vandoverfladen og ser skumtoppe på 1½-2 meter høje bølger komme imod én. Her kan det nogle gange betale sig at dykke igennem. Vandet er til gengæld rent og klart, og man kan uden problemer se de over fem meter til bunden. På den anden side har brandmænd også en lidt anden størrelse herude, så man skal tage sig lidt i agt. Da vi kom rundt om pynten på østsiden og fik medvind, var turen helt anderledes behagelig, selvom bølgerne stadig var høje.

Der var på intet tidspunkt problemer med strøm, når man skulle navigere. Turen blev – som sig hør og bør hos Copenwater – afsluttet med rosé og masser af kage inden hjemturen med færgen.

For de svømmere, der er af en helt anden støbning end os almindelige dødelige, forløb turen til Flakfortet dog lidt anderledes. En lille hård kerne bestående af Sophia, Øyvind, Kjertan og Christian havde arrangeret følgebåd fra Amager Strand Park. Her svømmede de ud tidligt om morgenen, og fulgte linjen af havvindmøller ud til sejlranden. Her måtte man gøre et kort ophold, og give plads for et fragtskib, inden turen gik tværs over sejlranden og det sidste stykke vej til Flakfortet. Turen løb op i knap 10 kilometers umådelig kraftanstrengelse med hård bølgetræning af en anden verden.

/Stine Helt

About Christian Damgaard

Formand i Copenwater

Leave a Reply

%d bloggers like this: