Niveau-beskrivelser

Herunder kan du læse om vores holdniveauer. Indendørs har vi fire niveauer (1-4) og udendørs har vi tre (Begynder, Let øvet og Øvet).

INDENDØRS (SVØMMEHAL):

Niveau 1 – indendørs holdtræning
Holdet er for den voksne, som er tryg i vandet, men aldrig har lært egentlig svømmeteknik.

Der tages udgangspunkt i stilarterne crawl og rygcrawl samt brystsvømning. Der tages højde for den enkeltes niveau på holdet samtidigt med, at undervisningen er målrettet mod holdets fælles udvikling. Målet er, at den enkelte svømmer opnår en genkendelig svømning med korrekt vejrtrækning over kortere distancer.

Der bliver lavet en masse sjove øvelser som gør at du vil få en bedre vandføling og som hjælper dig til at lære teknikken at svømme crawl.

Der trænes en gang om ugen i ca. 1 time.

Niveau 2 – indendørs holdtræning
Holdet er for dig, der kan opholde dig vandret i vandet med fremdrift. Du har et kendskab til crawl, og vil gerne lære at svømme disciplinen over kortere distancer (25-200 meter) og forbedre svømmeteknikken.

Der arbejdes med de tekniske detaljer og inddrages alle svømningens forskellige stilarter for at opnå en god vandforståelse. Målet er, at du kommer til at kunne svømme kortere svømmeprogrammer udformet af en træner.

Svømmeteknik er i høj grad nøgleordet på dette niveau.   Der er fokus på måden, du ligger i vandet og på vejrtrækningen. Der bliver lavet en masse sjove øvelser som gør at du vil få en bedre vandføling og som hjælper dig til at forbedre din crawl teknik.

Niveau 3 – indendørs holdtræning
Holdet er for dig, der er en let øvet og habil svømmer. For at svømme med på holdet skal du kunne svømme 100 m crawl i godt tempo med korrekt vejrtrækning.

Der bliver lavet en masse sjove øvelser som gør at du vil få en bedre vandføling og som hjælper dig til at forbedre din crawl teknik. Programmerne bliver en god blanding af svømmeteknik og konditionstræning.

Niveau 4 (Masters) – indendørs holdtræning
Mastersholdet er for svømmere med mange års erfaring. Du får mulighed for at forbedre din teknik og kondition i fællesskab med andre jævnbyrdige svømmere, der kan give dig kamp til stregen. Holdet forsøger at tage højde for den enkeltes niveau samtidigt med, at undervisningen er målrettet holdets fælles udvikling.

Med tre ugentlige træningsgange er der god mulighed for at få lagt grundformen, der gør det sjovt at trække svømningen udenfor.

OPEN WATER / ÅBENT VAND:

Begynder – Open Water
Begynderholdet i åbent vand er for dig der enten har ingen eller kun begrænset erfaring med svømning i åbent vand. Våddragt er nyt for dig og måske har du endnu ikke købt din egen. Du skal mindst kunne svømme 500 meter, helst i crawl hele vejen.

På begynder holdet vil der være fokus på at gøre dig fortrolig med det åbne vand, at give dig gode svømmeoplevelser samt sikkerhed i åbent vand. Vi vil bl.a. øve, hvordan man bruger en våddragt korrekt, orienterer sig, svømmer i en gruppe, holder øje med hinanden og selvfølgelig forbedrer din teknik og kondition.

Let øvet – Open Water
Let øvet-holdet i åbent vand er for dig, der allerede har gjort dig bekend med åbent vand svømning. Du har måske allerede svømmet Christiansborg Rundt eller lignende (men det er ikke et krav!). Du har ikke nødvendigvis den bedste svømmeteknik og du har ikke svømmet lange ture (over 3 km), i hvert fald ikke mere en nogle gange. Du føler dig rimeligt tryk ved at svømme i havet – men det kan stadigvæk godt være skræmmende fx at svømme langt fra kysten eller i store bølger.

På let øvet-holdet bygger vi videre på dine evner og øver det der stadigvæk kan være svært eller hårdt. Vi træner de klassiske åbent vand elementer som orientering, korrekt brug af våddragt, svømning i en gruppe, konditionsopbygning, opmærksomhed på vejrforhold samt sikkerhed og bjærgning. Du kan få lidt vejledning i god crawlteknik, men ikke meget, da dette ikke er muligt på samme måde i åbent vand.

Vi vil også træne mere specifikke ting, så som: starter fra land og vand, svømning i bølger (når vejret tillader det) samt give dig gode råd til din træning.

Øvet – Open Water
Du elsker svømning i åbent vand. Du er enten (tidligere) konkurrencesvømmer med lyst til nye udfordringer, eller triatlet eller dygtig motionist med åbent vand erfaring. Du er en habil svømmer og du ønsker at blive bedre til åbentvandssvømning samt at svømme sammen med andre. Du har flere gange svømmet 3+ km.

På holdet vil der være fokus på at svømme ture, intervaller og sikkerhed samt træning af konkurrencesituationer. Du vil blive fysisk udfordret af dine holdkammerater og trænerne, som er erfarne og dygtige åbent vand svømmere. Vi svømmer oftest længere distancer (2,5-4 km, alt efter behov) til en træning. Vi træner også specifikke ting som bølgesvømning, din position i vandet, drafting, triatlon-skift, mm.