Begynder – niveau 1

Hvornår:

Undervisning 2 gange om ugen samt 1 ugentlig crawlteknik træning (flere informationer kommer snart).

Der er undervisning mandag og torsdag kl.18-19.15 fra 1. Juni til 14. september.

En typisk begynder svømmer:

Begynder holdet er for dig der enten aldrig har svømmet i åbnet vand eller kun har lidt erfaring med det. Samtidig har du heller ikke svømmet længe i svømmehal og har kun fået lidt, eller ingen, svømmeundervisning før. Våddragt er nyt for dig og måske har du endnu ikke købt din egen. Du skal mindst kunne svømme 500 meter, gerne (men ikke nødvendigvis) i crawl hele vejen.

Du ønsker at prøve kræfter med at svømme i åbent vand fordi du kan lide at svømme. Du vil måske på sigt gerne deltage i konkurrencer, hvor det kræves, at man kan svømme i åbent vand, herunder triatlon- og/eller svømmestævner.

Fokuspunkter for holdet:

På begynder holdet vil der være fokus på svømning og sikkerhed i åbent vand. Vi vil øve det at svømme i åbent vand, hvordan man bruger en våddragt korrekt, orienterer sig, svømmer i en gruppe, holder øje med hinanden og selvfølgelig forbedre både din teknik og kondition.

Vi vil introducere dig til grundlæggende livredningsteknikker så som bjærgning, at træde vande, signalering til makker og livredder, samt hvordan man aflæser vind og vejr inden man går i vandet. Alt sammen så

En grundlæggende fokus er, at du skal føle dig fortrolig med det åbne vand og få gode oplevelser med svømning i åbent vand.

NB: Det vil være muligt at skifte hold i løbet af sæsonen, hvis niveauet ikke lige passer dig eller at du forbedrer dig hurtigt. Kontakt din træner og så finder vi ud af det.