Open Water Ungdomshold

Om holdet
Copenwaters Open Water Ungdomshold er for nuværende og tidligere konkurrencesvømmere, triatleter m.fl., har lyst til at prøve kræfter med åbenvandsvømning. Kom til en prøvetræning, så finder vi ud af om det er noget for dig.

Du har mulighed for træning flere gange om ugen som supplement til din bassintræning. Fast træner på holdet afhænger af hvor mange der tilmelder sig. Primære træningsdag for introduktionerne i Maj og Juni er sat til fredage, hvor der vil være træner på. Eventuelt tilføjes onsdage kl. 17-18 (ved 12 tilmeldte) og søndage kl. 10-11 (ved 18 tilmeldte).

Træningen foregår fra Den Blå Foreningsby på Amager Strandpark. Der vil være erfarne OW-trænere tilknyttet holdet. Sammen med holdtræningerne har også mulighed for at træne med til vores fællestræninger. Når du bliver mere erfaren kan du udover fællestræningerne onsdage og søndage også træne med hverdage kl. 6.30.

Sommerholdet træner primært juni, juli og august med mulighed for en tidlig start i maj og at forlænge sæsonen ind i september.

Ungdomsholdet forudsætter basismedlemskab af Copenwater til kr. 250,-. Basismedlemskabet gælder et helt kalenderår.

Maj
Vandet ude er stadig køligt, forvent mellem 8-15 grader. Vi anbefaler at du svømmer med våddragt, neoprenhætte/2 siliconebadehætter, sokker, handsker og havtaske. Tiden i vandet vil være forholdsvis kort og ikke den fulde træningstid. Der er tid til briefing (OW-sikkerhed), opvarmning og fælles afrunding. Det handler om at komme i gang med svømning igen på en sikker og skadesforebyggende måde og vænne sig til det friske vand.

Juni
Vi fortsætter løbende introduktioner til OW og opbygger træningen med lidt flere meter på, så vi får alle med. Vi vil arbejde videre med alle OW-færdighederne; Pejling, taktik, bølger, strøm, OW-sikkerhed og meget mere. Evt. niveaudeling i grupper der svømmer forskellige programmer og distancer. Forberedelse til et par små OW-konkurrencer, herunder Bøjeræs medio juni.

Juli
Fortsat sommertræning. Forberedelse til div. konkurrencer, Bøjeræs mm. I ferieperioden kan der være reduceret i træningen.

August
Fortsat sommertræning. Forberedelse til div. konkurrencer, Bøjeræs, Amager Open Water, Christiansborg Rundt mm.

September
Mulighed for fortsat træning. Selvom vandet plejer at være fantastisk i september, vil vi naturligt sidst på måneden vænne os til det gradvist køligere vand. Vi skal lige have de sidste OW stævner med. Efter september er der fortsat mulighed for træning på fællestræninger, der selvfølgelig fortsætter langt ud på efteråret.